Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник. До недоволството

...
Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник. До недоволството
Коментари Харесай

Полицаите ще протестират навръх професионалния си празник

Полицаите излизат на митинг точно на професионалния си празник. До недоволството им се стигна откакто синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи и управлението на министерството не реализираха единодушие за нарастване на заплатите, а единствено за компенсиране на чиновниците, които сами са си купили униформи.
Служителите на реда са подкрепени от членовете на Националния профсъюз на гражданската администрация в Министерство на вътрешните работи и от Синдиката на чиновниците в пандизите в България. Протестът им ще стартира в 11 часа пред паметника на Цар Освободител в София. На метри от него - пред паметника на Незнайния войник ще се състои публична гала по случай 138 години от основаването на Министерството на вътрешните работи.
" Ние още веднъж няма да честваме празника на Министерство на вътрешните работи ", съобщи ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов във връзка несъгласията с управлението на Министерство на вътрешните работи по отношението на оборудването облеклото и заплащането на полицейските чиновници. Служителите на вътрешното министерство са недоволни от размера на трудовите хонорари в системата, неприятните условия на труд, спорната нормативна база, фрапантното нарушаване на правилото „ за еднакъв труд – равна заплата ” и неравнопоставеността на чиновници с идентичен статут, неналичието на мотивация за развиване в кариерата и повишение на квалификацията.
Вчера министър Валентин Радев съобщи, че въпросът със заплатите и униформите ще се реши, само че би трябвало да се реши деликатно по кое време и по какъв начин ще стане това. Напомни и че в други браншове също има претенции за по-високи хонорари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР