Полицаите излизат днес на поредния си протест. Той ще е

...
Полицаите излизат днес на поредния си протест. Той ще е
Коментари Харесай

Полицаите излизат на протести в София и Варна


Полицаите излизат през днешния ден на следващия си митинг. Той ще е и първи след завършилата оня ден безрезултатно среща сред управлението на Министерство на вътрешните работи и синдикатите на униформените. Искането и през днешния ден още веднъж ще е заплатите им да се усилят със задна дата от 1 февруари, съобщи БГНЕС. Според заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов обаче за това ще са нужни 136 млн. лв., с които ведомството не разполага.

Преди началото на протестните дейности Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) ще организира брифинг пред Народното събрание с искане за успеваемост, резултатност и обезпеченост. Полицаите стачкуват и поради проблемите в пожарните служби и отрицателният резултат, до който ще докара тяхното задълбочаване, както и поради неналичието на действителен обществен разговор в Министерство на вътрешните работи.

Началото на брифинга е планувано за 12:30 ч. В него ще вземат участие Борис Прешелков - заместник-председател на УС на СФСМВР; Ивайло Димитров - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Кузманов - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Хрисимов - заместник-председател на УС на СФСМВР. Брифингът ще бъде последван от пожаро-приложна проява, която ще се организира на пл. " Народно заседание ".

Това обаче няма да е единственият полицейски митинг за деня. Довечера, от 18:30 ч. подобен ще се организира и във Варна. Там униформените ще проведат демонстрацията си пред филиала на спектакъл " Стоян Бъчваров " от 18:30 ч.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР