Полицаите и надзирателите излизат на протест на 5 юли, демонстрациите

...
Полицаите и надзирателите излизат на протест на 5 юли, демонстрациите
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели излизат на протест на 5 юли


Полицаите и надзирателите излизат на митинг на 5 юли, демонстрациите съответстват с празника на Министерство на вътрешните работи. Причината е ниското възнаграждение на нощния труд, осведоми bTV.

В момента те получават в допълнение заплащане от 0,25 лева на час. Те упорстват тази сума да бъде обвързана с минималната работна заплата и да се увеличи на 2,50 лева

„ Дадохме късмет повече от година и половина на държавните мъже в разговор да се вземе вярното решение. Тъй като такова решение не се взима, взехме решение с тези протестни действия, които ще стартират от петък, с цел да дадем подтик на диалозите “, разгласи зам.-председателят на синдиката на Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов.

Синдикатите напомнят, че тази сума не е била променяна от 2007 година

Вътрешният министър Младен Маринов разгласи, че нарастването на заплащането на нощния труд е въпрос на благоприятни условия и на бюджет. Той разграничи двете тематики – нощен и ексклузивен труд.

„ По отношение на изключителния труд сме правили срещи и работни групи, и задачата ми е да създадем такава организация, че да понижим до най-малко полагането му. Същевременно, без ексклузивен труд не може, изключително при спешни ситуации”, посочи министър Младен Маринов.

Той напомни, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са на ненормиран работен ден и могат постоянно да бъдат призовани с цел да изпълнят публичния си дълг.

„ По отношение на нощния труд, считам, че заплащането е малко, само че е въпрос на благоприятни условия и на бюджет. При съществуване на средства, това може да бъде поправено, вероятно след договаряния за бюджета другата година”, съобщи Младенов и напомни, че през последните две години заплатите в Министерство на вътрешните работи са вдигнати с повече от 30%.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР