Полицаите днес успяха да запазят гражданския мир, но бяха изправени

...
Полицаите днес успяха да запазят гражданския мир, но бяха изправени
Коментари Харесай

Шефът на СДВР: 30 от 35 задържани на протеста са криминално проявени от партия Възраждане

Полицаите през днешния ден съумяха да запазят гражданския мир, само че бяха изправени пред престъпен контингент и ултраси, доведени от провинцията. От 35 арестувани, 30 са от партия, за която преди време основният прокурор Иван Гешев изиска изтриване (става въпрос за партия " Възраждане " - бел.ред), с голям брой криминалистически регистрации за всевъзможен тип закононарушения. Това съобщи на брифинг шефът на Столичната дирекция на полицията старши комисар Георги Хаджиев.

По думите му, макар многочислените апели на силите на реда за съблюдаване на реда, както и разположените на първа линия униформени с жълти жилетки, е издирван пряк конфликт от страна на протестиращите. Старши комисар Хаджиев обаче бе безапелационен, че дейностите на столичните служители на реда са били напълно в пълномощията им, дори на моменти пасивни.

" Над 27 служители на реда са потърпевши, оказана им е помощ в лечебни заведения, а на над 100 им е оказана помощ на място поради потреблението на пикантен спрей от лица с противогази. Кой кротичък жител отива на митинг с противогаз и маска? ", попита риторично шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Комисар Георги Хаджиев сподели още, че против служителите на реда са употребявани железни пръти, дървени колове, камъни и павета.

" Задържаните над 35 души са отведени в районните ръководства в София. Днес българската полиция застана на законно открития парламентарен ред. Не позволихме да пострадат почтени и мирни жители. Българските служители на реда потвърдиха, че ние сме на страната на реда. Искам да благодаря на сътрудниците, които понесоха голяма експанзия, както и на представителите на медиите, които отразяваха правилно и действително дейностите на полицията и на протестиращите. Така дадоха опция и на обществото да стане очевидец на събитията, които се случиха пред постройката на Народното събрание ", сподели още шефът на столичната полиция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР