Полицаите, чийто протест пред Народното събрание приключи, не възнамеряват да

...
Полицаите, чийто протест пред Народното събрание приключи, не възнамеряват да
Коментари Харесай

Полицаите: Няма да отстъпим, искаме повече пари


Полицаите, чийто митинг пред Народното събрание завърши, не имат намерение да отстъпват от настояванията си за нарастване на заплатите. Дори и изявлението на вътрешния министър Валентин Радев, че той също счита настояванията им за разумни, само че разновидността е нещата да се случат чак след Нова година не ги успокои. Униформените при всички положения ще продължат да упорстват за повече пари.

"Няма да се откажем от настояванията си за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи още тази година. Не ни устройва това да стане след Нова година ", съобщи ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов, представен от БГНЕС. "Ако вътрешният министър е споделил, че е съвсем решен казуса ни, би трябвало да е споделил от кой момент и с какъв брой ще се усилят заплатите ни - аз не съм чул такова нещо ", сподели още Попов.

Но той означи въпреки всичко, че министър Радев е прав по избрани тематики. И по-конкретно, че редица от въпросите подлежат на разискване и на договаряния. Попов обаче бе безапелационен, че нарастването на заплатите не е измежду тематиките, подлежащи на договаряния. "В момента не преговаряме, отворени сме за разговор и законът ни задължава да го вършим ", акцентира Попов.

Според синдикалния водач чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са съгласни с минималното нарастване на заплатите си, което за тях би било насмешка. "Ако успеем да се уговорим за условия, допустими и за двете страни, ще прекратим митинга. Но в случай че не се получи, ще продължим ", съобщи Попов. На въпрос от кое място да дойдат средствата за нарастването на заплатите той отговори, че това не е тяхна работа, само че не има вяра да няма пари за това, защото непрестанно се приказва за повишението на събираемостта на приходите, към което принос имат и неговите сътрудници.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР