Полицаи влязоха в централата на ДСБ малко след края на

...
Полицаи влязоха в централата на ДСБ малко след края на
Коментари Харесай

Полиция влезе в централата на ДСБ след силово извеждане на провокативен репортер

Полицаи влязоха в централата на ДСБ малко след края на днешното на водачите на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Причината стана спор, при който силово бе изведен Николай Караколев, който се показа като публицист от уебсайт. Полицаите описаха недоволствата на двете страни.

Караколев е прочут с предизвикателното си държание по отношение на политици, в това число в Народното събрание. Той е някогашен кореспондент от малкия екран на партия „ Атака “.

Караколев през днешния ден бе изпъден още преди началото на медийното събитие. 
  Николай Караколев (вляво с остриганата глава) и другите участници в спора дадоха показания пред полицаите
От ДСБ отхвърлиха формален коментар по тематиката след питане на „ Флагман “.

Такъв обаче направи Флора Стратиева от Българска национална телевизия, която преди дни бе подложена на вербална експанзия от водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и негови деятели.

Стратиева написа във фейсбук:

Преди няколко дни, когато адресирах една много неприятна обстановка, в която бях изгонена от партийно събитие на “Възраждане ” в качеството си публицист, заявих, че кардиналната ми позиция е против гоненето на публицисти.

Няколко дни по-късно, виждам, че господин неизбежния Караколев също не е бил позволен до партийно събитие на ПП-ДБ от защита и ПР-и. Като човек в четвърти курс, към момента учещ публицистика, откровено ме тормози, че това отношение към медиите стартира да става процедура и един ден ще ми е всекидневие.

Нека го кажа още един път. Гоненето на публицисти - добри-лоши, хубави-грозни, послушни-провокативни, постоянно е погрешно.

Подозирам, че някои от вас в този момент ще излязат в мненията с аргумента “Ама този не е публицист, а измамник и подбудител ”. Ако фактически смятате, че това е добра теза, поучавам ви да си върнете ефира на Българска национална телевизия от изборната нощ, където ще чуете един политик да използва буквално същите думи по мой адрес.

Аз персонално не одобрявам господин Караколев още от времената му в Алфа ТВ. Не одобрявам и този нападателен жанр публицистика, който по-скоро я принизява и трансформира в обидна дума, в сравнение с в активност с публично потребно значение. Доколкото разбирам обаче, на тази конференция, господин Караколев е бил заставен да напусне без да е споделил безусловно нищо. Имайки поради, че безусловно преди една седмица аз получих сходно отношение (без физически някой да ме изблъсква), намирам за извънредно лицемерно просто да си замълча сега, единствено тъй като не става въпрос за мен, а за някой различен.

Никой не е задължен да търпи провокатори да му унищожават събитията, само че Караколев трябваше да бъде оставен да си зададе въпросите. В случай, че фактически бе трансформирал събитието в цирк, тогава към този момент с съответен мотив можеше да бъде помолен да напусне. Максимата “Виновен до доказване на противното ” не е в интерес на свободата на словото. Двойните стандарти също.

***

Случаят с Караколев повдига въпроса за възходящия брой случаи на кавги с кореспонденти от уеб сайтове с меко казано противоречива известност и неспазващи никакви правила на етично държание. Пресаташета считат, че това води до все по-голяма неспособност за естественото протичане на конференции и на други медийни събития, свързани с политически лица.

Очаквайте детайлности

 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР