Полицаи спират и глобяват болнични линейки. Оказва се, че колите

...
Полицаи спират и глобяват болнични линейки. Оказва се, че колите
Коментари Харесай

Глобяват линейки на болници за превишена скорост

Полицаи стопират и глобяват болнични коли за спешна помощ. Оказва се, че колите на здравните заведения за превоз на пациенти, нямат право на специфичен режим на придвижване.

С подобен се употребяват единствено колите за спешна помощ на Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП).

Така, макар че разполагат със светлинен и звуков сигнал, болничните транспортни средства нямат право да го употребяват. Също по този начин те подлежат на наказания, когато нарушават разпоредбите за придвижване като всеки постоянен автомобил на пътя. Това потвърдиха и от Пътна полиция, оповестява в. "Телеграф ".

През последните седмици лечебниците все по-често се сблъскват с този проблем, сигнализират от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето. От там показват, че за реализиране на ежедневната си лечебна активност лечебните заведения употребяват коли за спешна помощ, с които транспортират пациенти в тежки и/или животозастрашаващи положения.

Въпреки това те биват спирани от придвижване и им се сформират актове, когато за да дойдат по-бързо до нуждаещите се пациенти или да ги транспортират до съответното лечебно заведение и да защитят техните здраве и живот, колите за спешна помощ употребяват звукова и светлинна сигнализация при придвижване по пътищата.

От центъра прецизират, че болничните коли транспортират също кръв и кръвни артикули, органи за трансплантация, незабавни екипи за интервенции и така нататък
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР