Полицаи ще протестират в София на шествие-митинг, съобщиха от Синдикалната

...
Полицаи ще протестират в София на шествие-митинг, съобщиха от Синдикалната
Коментари Харесай

Полицаи ще протестират в София, настояват за увеличение на заплатите 

Полицаи ще стачкуват в София на шествие-митинг, оповестиха от Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи (СФСМВР). Те упорстват за 10% нарастване на заплатите, което да бъде записано в оферти бюджет за 2023 година, признат на първо четене от Народното събрание, предават от Българска телеграфна агенция. 

Служителите ще се съберат в 13:00 ч. пред Министерството на финансите, където обществено ще отговорят на изказаните от министър Асен Василев изказвания, че в случай че е имало нарастване на заплатите миналата година, то през тази не се поставя растеж на възнагражденията.

В 13:15 ч. се чака служителите на реда да тръгнат на шествие към Народното събрание, където да изразят своето противоречие с държанието и позицията на народните представители от 49-ото Народно заседание, " които с мълчанието и бездействието си поддържат тезите на министъра на финансите ", споделят от СФСМВР.

Полицаи и пожарникари стачкуваха алегорично на 4 юли. Още тогава те желаеха 10% нарастване на заплатите. Протестиращите получиха и поддръжката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР