Полицаи са заловили видинчанин с микробус, пълен с бежанци, край

...
Полицаи са заловили видинчанин с микробус, пълен с бежанци, край
Коментари Харесай

Заловиха бус с 18 афганистанци във Врачанско

Полицаи са заловили видинчанин с микробус, цялостен с бежанци, край врачанското село Лютидол през вчерашния ден вечерта, твърди " Монитор ". Малко преди 19:00 часа в районното ръководство на полицията Мездра постъпил сигнал от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи. Те съобщили на сътрудниците си, че са преследвали и спрели за инспекция автомобил Mercedes Sprinter в селото. Бусът бил ръководен от престъпно проявения Радослав П. от Видин.

При инспекцията служителиет на Министерство на вътрешните работи разкрили 18 афганистанци, които мъжът превозвал на път към границата ни със Сърбия. За случая е известен дежурен прокурор и е формирано досъдебно произвеждане.

При следствието униформените разбрали, че чужденците били натоварени от центъра за бежанци в софийското с. Бусманци. Полицаите следели транспортното средство, като решили да му устроят засада в завоите край Лютидол.

По-късно 10 от афганистанците били освободени, защото посочили документи, че са бежанци. Останалите 8 малолетни били арестувани, до момента в който проверяващите чакат преводач, с чиято помощ арестуваните да бъдат разпитани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР