Полицаи са иззели оръжие, боеприпаси, наркотици и 21 защитени от

...
Полицаи са иззели оръжие, боеприпаси, наркотици и 21 защитени от
Коментари Харесай

Полицаи са иззели оръжие, боеприпаси, наркотици и 21 костенурки при акция в Шуменско

Полицаи са иззели оръжие, муниции, опиати и 21 предпазени от закона костенурки при профилирана интервенция за противопоставяне на битовата престъпност в Шуменско през вчерашния ден. В хода ѝ са регистрирани 12 закононарушения, арестувани са шестима души. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

Шест огромни и 15 дребни сухоземни костенурки от типовете шипобедрени и шипоопашати са открити в частен дом в град Каспичан след получен действен сигнал. В условия на необходимост е осъществено претършуване в парцел, населяван от 62-годишен локален гражданин. Костенурките, предпазен тип, са конфискувани и предадени на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен. Образувано е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 278 Г от Наказателен кодекс.

Иззети от частен дом в село Янково, населяван от 58-годишен локален гражданин, са два газови револвера със подозрение, че са преправени в бойни. Назначена е балистична експертиза. За осъществено закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателен кодекс е формирано бързо произвеждане.

Полицейски чиновници от Велики Преслав са иззели от частен дом в село Станянци 400 боеприпаса, 22 калибър; 100 патрона 7,62 х 25 мм и още 51 с друг диаметър, за които 60-годишният мъж, който живеел на адреса, не показал съответно позволение. Образувано е бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателен кодекс.

Мъж на 40 години от Шумен е арестуван за владеене на наркотични субстанции. При претършуване в частен парцел на ул. “ Струма “ полицейски чиновници намерили и иззели стъклен буркан със суха тревиста маса, към 15 грама, както и три обгърнати са станиол пакетчета, по негови думи – марихуана и метамфетамин. Намерени са още ръчно свита цигара - марихуана, шест бойни патрона с друг диаметър, а в двора на къщата му - стръкове листна маса, с височина към метър, от типа на конопа. Предстои да им бъде осъществена експертиза.

Гриндер с към грам суха тревиста маса е конфискуван и при инспекция в жилище на 35-годишен мъж от Шумен. Претърсването било осъществено след получена информация, че мъжът държи наркотични субстанции. Работата по формираните две досъдебни производства за осъществено закононарушение по член 354 А от Наказателен кодекс продължава.

Установен е и 21-годишен шуменец, който опитал да открадне 1434 лева от читалище в село Илия Блъсково.

Досъдебно произвеждане за шофиране след приложимост на алкохол е стартирано в РУ- Нови пазар след излязла проба за алкохол на 58-годишен локален гражданин. За инспекция на ул. “Плиска “ бил спрян лидер на лек автомобил „ Нисан “. 58-годишният мъж бил във очевидно нетрезво положение, не можел да даде проба за шофиране след приложимост на алкохол. Кръвната е отчела 3,7 промила в издишания въздух.

В хода на профилираната полицейска интервенция са тествани 635 поданици на региона, 39 от които престъпно проявени, както и водачите на 473 моторни транспортни средства. Съставени са 41 акта за открити административни нарушавания.

Както Българска телеграфна агенция заяви, на 23 юни криминалисти от Шумен иззеха четири кг кокаин и други опиати от тайник на автомобил, арестуван е 52-годишен мъж от София в хода на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на наркоразпространението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР