Полицаи, психолози и социални работници се обучаваха как да помагат

...
Полицаи, психолози и социални работници се обучаваха как да помагат
Коментари Харесай

Полицаи, психолози и социални работници ще помагат на пострадали от домашно насилие

Полицаи, психолози и обществени служащи се образоваха по какъв начин да оказват помощ по-добре на потърпевши от домашно принуждение в дребните обитаеми места в Търговищко.

Тренингът е провеждат от "Асоциация НАЯ " по плана "Превенция и превъзмогване на домашното принуждение в дребните обитаеми места на област Търговище ", финансиран от Министерство на правораздаването, оповестиха от асоциацията, съобщи БНР.

През последните шест месеца Сдружението организира срещи и семинари с над 100 кметове и кметски наместници в общините Търговище, Омуртаг и Антоново, с цел да им показа опциите за отбрана и поддръжка на жертви на домашно принуждение. "Кметовете по селата, районните полицейски инспектори, обществените служащи, учителите, са по този начин наречените първи точки за контакт, когато лице, потърпевшо от домашно принуждение, потърси отбрана. От реакцията на тези хора в най-голяма степен зависи да се обезпечи сигурност ", сподели Мая Маркова, шеф на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция на "Асоциация НАЯ ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР