Полицаи предотвратиха предпоставка за тежък пътен инцидент. Случаят е станал

...
Полицаи предотвратиха предпоставка за тежък пътен инцидент. Случаят е станал
Коментари Харесай

На косъм от трагедия: 71-годишен шофира в насрещното на АМ „Тракия”

Полицаи предотвратиха причина за тежък пътен случай. Случаят е станал тази заран в региона на Автомагистрала „ Тракия “ обслужван от регионалната дирекция в регион Пазарджик.

Полицейски автопатрул забелязал в отсрещното платно по посока за Бургас в скоростната лента бързо движещ се автомобил „ Фиат “, само че в насрещното придвижване.

Униформените присъединили светлинната и звукова сигнализация на служебния автомобил и почнали да карат паралелно с леката кола, като подавали знаци на лидера да спре. След близо три километра автомобилът бил спрян, само че в скоростната лента на трасето за Бургас.

Двамата униформени за минути прекратили придвижването на леки и товарни коли в платното, с цел да реалокират движещото се отсреща возило в безвредната спешна лента. Оказало се, че зад кормилото бил 72-годишен мъж, който е от плевенското село Санадиново, само че все още живеел в брациговското село Бяга.

Той бил объркан, не могъл да даде свястно пояснения за какво ръководи колата си в насрещното придвижване на извънредно натоварената автомагистрала „ Тракия “.

Водачът е дееспособен, бил тестван с дрегер, като тестът му е негативна. Съставен му е акт по Закона за придвижване по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат назад в къщи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР