Полицаи от участъка в село Георги Дамяново и горски служители

...
Полицаи от участъка в село Георги Дамяново и горски служители
Коментари Харесай

Полицаи и лесничеи установиха бракониер, отрязал 44 дървета в Монтанско

Полицаи от сектора в село Георги Дамяново и горски чиновници от лесничейството в село Говежда са открили в гора край село Дива Слатина в община Георги Дамяново мъж на 33 години от град Елин Пелин, който е отрязал 44 дървета - общо 12 кубически метра плътна дървесина, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Касае се за бракониерска сеч, дърветата не са били маркирани с горска марка. Срещу нарушителя е формирана кореспонденция по член 235 от Наказателния кодекс, прецизираха от полицейската дирекция в Монтана.

Пак през вчерашния ден в двор във Вършец били открити складирани нелегално добити дърва.

В последните месеци в бюлетина на МВР-Монтана се оповестява за доста случаи на засечени бракониери в гори или по пътищата на района, където превозвали нелегално добити дърва. Има и доста случаи на открити дърва в дворове, за които стопаните нямат никакви документи за генезис. Само от началото на тази седмица случаите са към 10.

Срещу нарушителите има заведени досъдебни производства и преписки, има и наказани. На бракониерите са наложени доста санкции, от тях са конфискувани моторни триони за дърводобив, а също камиони и каруци, с които се превозвали нелегално добитите дърва, само че все пак бракониерската сеч в Монтанско не стопира, допълват от полицейската дирекция в Монтана.  

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР