Полицаи от СДВР задържаха двама мъже за държане и разпространение

...
Полицаи от СДВР задържаха двама мъже за държане и разпространение
Коментари Харесай

Тръшнаха двама дилъри в София и областта

Полицаи от Столична дирекция на вътрешните работи задържаха двама мъже за държане и разпространяване на опиати, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В хода на подхванати полицейски дейности, към 21.30 часа на 30 декември м.г., на паркинга на хипермаркет на столичния бул. „ Ботевградско шосе “, чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи спрели за инспекция лек автомобил „ БМВ 520 “.

Зад кормилото бил 28- годишен мъж от Ботевград, дружно с който пътували двама негови съграждани, на 25 и на 24 години. При контрола у 24-годишния били открити два полиетиленови плика с бяло вещество на прахуляк и бучки и един - с тревиста маса, а в другия пасажер - саморъчно свита цигара с тревиста маса.

Последвали процесуално-следствени дейности в границите на формираното досъдебно произвеждане, в хода на които от жилището на 24- годишния ботевградчанин били конфискувани електронна везна и пликове, съдържащи бяло прахообразно вещество и зелена растителна маса - 101.02 грама амфетамин, 0.32 грама кокаин и 4.04 грама марихуана - видно от направената експертна информация.

В резултата на допълните оперативни и дейности по следствието е открито, че младият мъж се снабдявал с опиати от 29-годишен от Ловеч, като двамата уреждали покупко-продажбите си на паркинга на супермаркет в ж.к. „ Дървеница “. Така, още на идващия ден по обяд, ловчалията бил арестуван на паркинга.

При осъществените обиски и претършуване в жилище, употребено от него в ж.к. „ Дървеница “, служителите на реда иззели електронна везна, мобилни телефони и голям брой полиетиленови пликове с бяло вещество на бучки и прахуляк и тревиста маса. Резултатът от направената експертна информация посочил, че наркотичните субстанции са 205.33 грама амфетамин, 1.27 грама кокаин и 159.35 грама марихуана.

След отчет в Софийската градска прокуратура на материалите, събрани по двата случая, двамата арестувани мъже от Ботевград и Ловеч са привлечени като обвинени за закононарушения по член 354 а от Наказателен кодекс. Наложени са им е ограничения „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР