Полицаи от Ню Йорк убиха афроамериканец, живеещ в Бруклин, след

...
Полицаи от Ню Йорк убиха афроамериканец, живеещ в Бруклин, след
Коментари Харесай

Полицаи застреляха невъоръжен мъж, обърквайки лулата му с пистолет

Полицаи от Ню Йорк убиха афроамериканец, живеещ в Бруклин, откакто сбъркаха лулата му за огнестрелно оръжие, съобщи БГНЕС.
Стрелбата, която идва малко след сходен случай в Сакраменто и се прави точно на 50-годишнината от убийството на бореца за пълноправие Мартин Лутър Кинг, е следващият подобен случай в Съединени американски щати .
По данни на ръководителя на нюйоркското полицейско ръководство Терънс Монахан случаят се е случил малко след 5 сутринта в „ Краун Хайтс “ - квартала, обитаем най-вече от чернокожи фамилии, в сърцето на Бруклин. Органите на реда са се отзовали на сигнал за мъж, който сочи към хората на улицата с „ предмет, наподобяващ револвер “. Когато са пристигнали на място те доближили чернокожият, а „ той хванал предмета с две ръце и е заел поза за стреляне “.
В отговор четиримата присъстващи служители на реда изстреляли без съмнение 10 патрона в индивида, след което открили, че предметът в ръцете му в действителност е елементарна лула.
Новината за стрелбата идва по-малко от три седмици, откакто полицията в Сакраменто умъртви на място 22-годишния Стефон Кларк с 20 патрона. Аргументът за убийството беше „ съмнение “, че жертвата е носила оръжие в ръката си. Оказа се обаче, че предметът в ръката му е бил iPhone.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР