Полицаи от четири страни дежурят в Слънчев бряг редом с

...
Полицаи от четири страни дежурят в Слънчев бряг редом с
Коментари Харесай

Чужди полицаи по къси гащи патрулират в Слънчев бряг

Полицаи от четири страни дежурят в Слънчев бряг паралелно с българските си сътрудници. Целта е да стопят езиковите бариери в опазването на реда. Командированите 7 полицейски чиновници от 4 европейски страни са тук от началото на месец юли. Вече седмица одобряват в полицейския сектор жители на свои страни.

" От всякакво естество, освен от полицейски темперамент. Помагаме постоянно при изгубени документи главно, издаване на документи от нас, които да им послужат при явяването и отпътуването към техните страни. Най-голям % доминират закононарушенията срещу собствеността. Това са кражбите, главно на оставени движимости по плажната линия, басейни и така нататък ", съобщи основен контрольор Живко Даскалов- шеф РУП-Несебър.

Чуждите служители на реда ще останат в курорта до 1 септември, като при започване на месец август в този момент работещите ще бъдат сменени от други екипи. По време на престоя си у нас ще патрулират взаимно с българските си сътрудници.

Важен миг в работата им е обходът с българските им сътрудници по алеите на комплекса и на плажа. Основната им цел е да покажат на сънародниците си, пристигнали в България на море, че има към кого да се извърнат за помощ при потребност, както и да им дадат скъпи препоръки по какъв начин да пазят движимостите си.

За първа година в Слънчев бряг има командирован служител на реда от Германия, удовлетворен от работата си с българските униформени.

" Ако имаме потребност от помощ, в случай че имаме въпроси или потребност от някакъв съвет, те са отсреща. Това доста ни оказва помощ ", изясни Кристиян Кирстен, служител на реда от Германия.

За поредна година в курортите ни работят униформени от Полша, Чехия и Румъния. Част от тях към този момент са работили в Слънчев бряг и предното лято и в този момент им е по-лесно. Офицерите от Чехия описват, че наличието в курорта е потвърдено потребно за техните сънародници.

" Миналата година най-често бяха случаите на кражба в рейсовете, когато най-много гастрольори от Румъния, пристигнали тук, успяваха да откраднат от нашите туристи чантите или портфейлите. Така че ние постоянно им помагахме да си извадят документи, с цел да могат да се приберат назад в Чехия ", изясни Дмитрий Белотский, оповестява Нова тв.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР