Полицаи обявиха, че провокатори са хвърляли по тях самоделни бомби

...
Полицаи обявиха, че провокатори са хвърляли по тях самоделни бомби
Коментари Харесай

Другата страна на протеста: Полицията разказа за провокациите снощи

Полицаи оповестиха, че провокатори са хвърляли по тях самоделни бомби по време на снощните антиправителствени митинг и в София. На брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи униформени описаха за ситуацията нощес.

Организирани групи са търсили конфликт и експанзия с полиция та, описаха трима от униформените чиновници, които са били нощес на първа линия на митинг а. Ето две от мненията. Първото е на Иван Манев: 

" Около един час ни бомбардираха и чакахме някаква реакция от страна на началниците да предприемем някакви дейности, тъй като ние се отбраняваме и това е цялостен час бомби, целенасочени, хвърляни. Атаката беше брутална ".

Антон Христов, който също е бил на първа линия, добави: 

" Когато тези хора са сред естествените хора, няма по какъв начин ние да предприемем нещо. Предполагам, че управлението се е съобразило с това ".

Тези разкази бяха доказани и от Стоян Димитров, който е може би най-тежко потърпевшият от тримата униформени, взели участие в този брифинг. Бомба е попаднала зад щита му и е обгорила и раздрала лявата му ръка. 

Нито един от тримата служители на реда не е взел участие в задържане на митинг иращи и не разяснява недоволствата на хората, които са били на митинг а, че против част от тях е упражнено полицейско принуждение. И тримата бяха безапелационни, че и те, и сътрудниците им са работили професионално в нощта на митинг а.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР