Полицаи на РУ-Панагюрище - полицейския участък в Стрелча, съвместно с

...
Полицаи на РУ-Панагюрище - полицейския участък в Стрелча, съвместно с
Коментари Харесай

Изхвърлят опасни отпадъци до вододайната зона на Стрелча

Полицаи на РУ-Панагюрище - полицейския сектор в Стрелча, взаимно с лесничеи от ДСГ-Панагюрище, реагирали навреме на сигнал за непозволено депониране на отпадни артикули и скална маса в горски площи. Съобщението за осъществяваната нерегламентирана активност в горски територии, намиращи се в землището на Стрелча, било получено в полицията тази заран. Незабавно бил образуван екип от полицейски чиновници и на локалното горско стопанство.

В резултат на подхванатите дейности, в региона на рудник " Мали Кланидял”, където се прави рандеман на пегматит, били засечени два камиона, в миг на изсипване на боклуци от обработката на скалната маса. Районът бил отвън контурите на мястото, където може да се прави тази активност според концесионния контракт. Според осъщественото замерване благодарение на GPS –система и е открито, че отпадъците били депонирани в горска територия, намираща се в непосредствена непосредственост и до вододайната зона на Стрелча. На мястото е осъществен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище под управлението на проверяващ служител на реда.

Двамата водачи на товарните коли са арестувани за период от 24 часа, а камионите – конфискувани, последвал е неотложен отчет и координиране на дейностите с дежурен прокурор от Районната прокуратура в средногорския град. Подадена е информация и към РИОСВ-Пазарджик. Работата по изясняване на всички условия към случая продължава, води се разследване за осъществено закононарушение по чл.236 от Наказателен кодекс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР