Полицаи иззеха над 37 000 лева и над 2000 евро

...
Полицаи иззеха над 37 000 лева и над 2000 евро
Коментари Харесай

Полицаи иззеха над 37 000 лева, 2000 евро и над 120 антики от три адреса в Плиска

Полицаи иззеха над 37 000 лв. и над 2000 евро с непостоянен генезис, както и повече от 120 предмета с тип на културно-исторически полезности от три адреса в Плиска, заяви представителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Шумен Ася Йорданова, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Процесуално-следствените дейности са извършени по необходимост, по отношение на получена оперативна информация за възможни закононарушения, свързани с изборното законодателство. Криминалисти от ОДМВР в Шумен и сътрудниците им от полицейското ръководство в Нови пазар са пристъпили към дейности, след разбор на добитата информация и инструкции от дежурен прокурор, прецизира Йорданова.

От единия от адресите в Плиска са конфискувани близо 35 000 лв. и над 2000 евро с непостоянен все още генезис, а от различен парцел - парична сума в размер на 2500 лв.. Иззети са и над 120 предмета с тип на културно-исторически полезности, сред които монети, коланни приложения, феодален щемпел с животинско изображение, върхове на стрели, пръстени с незатворени халки, елементи от средновековно облекло и феодален нож, отбелязва Йорданова.

Експертизи ще открият датировката на предметите. Намерен и привързан към формираното досъдебно произвеждане е и металдетектор. Работата по формираните производства не престават под управлението на способените прокуратури, добавя Йорданова.

По-рано служители на реда задържаха 50-годишен шуменец след оперативна информация, че предлага на разнообразни хора пари да гласоподават.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР