Полицаи и служители на МВР за девети път ще облекат

...
Полицаи и служители на МВР за девети път ще облекат
Коментари Харесай

Полицаи ще играят футбол “ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ” в благотворителния турнир „ЕМИЛ ШАРКОВ“

Полицаи и чиновници на Министерство на вътрешните работи за девети път ще облекат спортни екипи в символ на взаимност с децата и фамилиите на техни сътрудници, починали при осъществяване на служебния си дълг.

 

В интервала 5-6 октомври 2023 година на терените на комплекс „ Спортна София “, Зона Б5, ще се организира деветото издание на обичайния благотворителен шампионат по футбол на малки врати „ ЕМИЛ ШАРКОВ “, в интерес на фамилиите на починали и умряли чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.

 

Турнирът е подсилен от Столична община и се провежда от Спортна  асоциация на Министерство на вътрешните работи и Фондация „ ЕМИЛ ШАРКОВ “ под надпис „ ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ “.

 

Благотворителният шампионат към този момент 9 години е част от спортният календар на вътрешното министерство, като задачата му е посредством силата на спортния дух да се уважи паметта на командоса Емил Шарков, героичен умрял при познавач акция на баретите през 2014 година и да се наберат средства за благотворителната идея на Фондация „ Емил Шарков “, която е в интерес на фамилии на починали чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.

 

 

В станалият обичаен шампионат по футбол на дребни порти, присъединяване вземат тимовете от разнообразни дирекции, структури и регионални ръководства на Министерство на вътрешните работи. Така, с играта си, всеки един от служителите на реда поддържа децата на починалите си сътрудници. Освен полицейските тимове, благотворително участват  корпоративни и цивилни футболни клубове.

 

 

С годините шампионатът набира все по-голяма известност, като в предходното издание през 2022 година в него се включиха 24 тима и над 250 участника. Спортното събитие обичайно получава огромен отзвук в печатните и електронни медии.

 

 

През 2022 година шампионатът бе открит от спортната легенда Армен Назарян, футболистите Любо Пенев и Пламен Николов, журналиста Ники Кънчев и ръководителят на фондация „ Емил Шарков “ – Милена Шаркова, вдовица на починалия командос, дружно с Венци Рангелов, член на УС на фондацията.

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР