Полицаи и пожарникари отново на протест за по-високи заплати и

...
Полицаи и пожарникари отново на протест за по-високи заплати и
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари отново на протест за по-високи заплати и нов закон за МВР

Полицаи и пожарникари още веднъж на митинг за по-високи заплати и нов закон за Министерство на вътрешните работи. Служители в системата стачкуват във Варна и в София.

В столицата, точно на професионалния си празник, пожарникарите направиха проява и онагледиха проблемите в работата им. Липсата на защитно облекло, пониженият състав и неприятните условия на труд.

Мирослав Евтимов се бори с огъня от 8 години. Било детската му фантазия. Колкото и да обича работата си, споделя, че е извънредно време проблемите на огнеборците да бъдат решени. Заплатите са ниски, а началната е към 600 лв.. Няма защитно облекло, изискванията на труд са неприятни.

Директорът на пожарната военачалник Николов стои зад настояванията на подчинените си. Защитно облекло ще има, постройките се ремонтират, ще упорства и за по-високи заплати, само че не зависи от него – а от политическото управление.

Зам.-министърът Балабанов уточни, че не е ясно по кое време и с какъв брой, от бюджета зависи нарастването на заплатите след приемане на бюджета.

До тогава митингите няма да спрат. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР