Полицаи и пожарникари от цялата страна се събират на протест

...
Полицаи и пожарникари от цялата страна се събират на протест
Коментари Харесай

Пожарникари излизат на протест заради бюджета на МВР

Полицаи и пожарникари от цялата страна се събират на митинг в София. Протестът, проведен от профсъюз „ Огнеборец “, ще се състои на 19 февруари, събота, от 12 часа на площад „ Независимост “.

Около 80 пожарникари потеглят към столицата от Монтана. „ Основните ни претенции са нарастване на приходите, което не е заложено в бюджета за тази година. През 2020 година на редица административни структури приходите бяха увеличени с 30% и се получи закъснение за чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Имайки поради инфлацията, която се натрупа предходната година, считаме, че 20% е редно да бъде заложено в бюджета “, съобщи Светлин Василев, член на УС на профсъюз „ Огнеборец.

Планираното от държавното управление преструктуриране в бранша и изваждането на ГДПБЗНС в независима организация основава напрежение измежду чиновниците, уточни той. „ Как ще се случи това нещо, при какви условия ще се излезе, дали ще се запазят обществените придобивки на всички чиновници. Искаме да бъдем включени в работните групи, само че до този миг министърът на вътрешните работи не ни е приел, както и министър-председателят “, съобщи Василев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР