Полицаи и пожарникари от цялата страна излязоха на втори национален

...
Полицаи и пожарникари от цялата страна излязоха на втори национален
Коментари Харесай

Протест и контрапротест за полицейските заплати на метри един от друг

Полицаи и пожарникари от цялата страна излязоха на втори народен митинг в центъра на София, с цел да изискат още веднъж нарастване на заплатите си, съобщи БГНЕС.
От най-големия профсъюз в системата на Министерство на вътрешните работи не са удовлетворени от 15-процентовото нарастване на трудовото заплащане на униформените чиновници, гласувано от Народното събрание в Закона за държавния бюджет, което ще влезе в действие от 1 януари 2021 година и не престават да упорстват покачването да бъде с 30%. Аргументът им – чиновниците на реда също са на първа линия в битката против COVID-епидемията.
 Полицаите излизат на втори народен митинг Полицаите излизат на втори народен митинг
Полицаите излизат на втори народен митинг в неделя, съобщи БГНЕС. Служителите на реда ще се съберат пред Народното събрание, защот...
" Тези 15% биха могли да бъдат една добра база за договаряния, само че не и нещо, което можем да приемем ей по този начин ", безапелационен е Валентин Попов, ръководител на СФСМВР.
Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи приканиха своите сътрудници да лимитират до най-малко физическото си наличие по време на митинга, а присъстващите да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения.
Желаещите да поддържат митинга пък могат да го създадат по места – както го направиха и по време на митинга на 8 ноември – като включат, когато и където това е допустимо, за не повече от минута светлинната и звукова сигнализация патрулните коли.
На метри от протестиращите служители на реда пред постройката на Народното събрание се организира и контрапротест, проведен от майките на деца с увреждания от самодейността „ Системата ни убива “. „ Поради неприемливо държание, несъответстващи дейности, бездействия, обиди от страна на служителите на реда към протестиращите, в това число и потреблението на физическа мощ подбудена от озлобяване, взехме решение да организираме контрапротест!
 Системата ни убива на контрапротест против полицейския " Системата ни убива " на контрапротест против полицейския
Пред Министерски съвет се чака да се съберат хора за контрапротест на полицейския. Демонстрацията е проведена от националната иниц...
Между двата митинга на служителите на реда се видя, че те се борят единствено за повече пари, само че не и за действителна промяна на системата “, споделят те в свое обръщение, оповестено в обществените мрежи. Контрапротестиращите приканиха служителите на реда първо да изискат промяна в системата, а едвам тогава нарастване на заплатите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР