Полицаи и надзиратели в затворите започнаха протест.Още по темата До сградата

...
Полицаи и надзиратели в затворите започнаха протест.Още по темата
До сградата
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели опънаха палатков лагер пред финансовото министерство

Полицаи и надзиратели в пандизите започнаха митинг.
Още по темата
До постройката на министерството на финансите е разпъната шатра.

Преди това те разпространиха във Facebook специфична позиция. В нея СФСМВР и ССЗБ припомнят, че стачкуват поради липса на прогрес и действителни дейности за смяна и възстановяване на политиката по приходите в Министерство на вътрешните работи, осъществена от ръководещата коалиция, както и отхвърли от подобаваща индексация в Министерство на правораздаването (МП), написа в него.

Организатори на митинга са Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и синдикатът на чиновниците в пандизите.



" Протестът не е политически. Той е обвързван с това, че ние не одобряваме политиката по приходите в Министерство на вътрешните работи и метода, по който то сега се " реформира ". За нас изрично промяна няма. Това са двата съществени пункта, които застъпва митингът ", изясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи пред NOVA.

Конкретните претенции на работещите в сферата са нарастване с 25% на заплатите, както и цялостна промяна в силовото ведомство, а не " на парче ".

" Чуваме, че се вършат съществени крачки, само че още нищо не сме видели. Те не могат да изпълнят настояванията ни, най-малко не в целокупност, от през днешния ден за на следващия ден. Това е неоспорим факт и сме наясно с него, само че чакаме съществени задължения и чакаме нещо да стартира да се прави ", съобщи Валентин Попов от Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

 Снимка: БТА

" Настояваме за промяна, която въз основа на цялостната преписка и обществените изяви на министъра на правораздаването, за нас не показва съответна тактика и визия, и желаеме среща, на която да бъде конкретизирано какво тъкмо ще се прави ", сподели и Цветан Михайлов, профсъюз на чиновниците на пандизите.

 Снимка: БТА

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР