Полицаи и надзиратели на протест. В цялата страна служителите, които

...
Полицаи и надзиратели на протест. В цялата страна служителите, които
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели отново на протест, искат 25% по-високи заплати

Полицаи и надзиратели на митинг. В цялата страна чиновниците, които не са на работа, се събират пред пандизите или полицейските ръководства, предаде Народоосвободителна въстаническа армия.

Исканията на работещите в бранш „ Сигурност ” остават непроменени от предходната година насам - нарастване с най-малко 25% на заплатите, повече и непрекъснати обществени придобивки, нарастване на щата. От двете ведомства - Министерство на вътрешните работи и Министерството на правораздаването, споделят, че за повече пари може да се приказва след актуализация на държавния бюджет. На този стадий съответни числа не се загатват.

Около 9 часа стартира митинг ът на надзирателите в Централния софийски затвор. 

" В досегашните срещи с властта сме получавали доста обещания, от които доста малко са изпълнени. Дори не знаем защо е плануваната за 16 часа в петък среща в Министерство на правораздаването ", съобщи представителят на синдикатите Емил Велков.

Според Албена Предоева от Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи няма съответни параметри за промените. " Искаме 25% увеличение на заплатите, дори са малко. Преди 2 години бяхме пропуснати ", счита тя. И отхвърли митинг ите да са политически.

А Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР уточни, че са съкратени 28 административни отдела в регионалните дирекции, няколко полицейски сектора са закрити, ще бъдат открити нови. " Скептични сме по отношение на метода, по който се прави така наречен промяна ", сподели той.

Снимка: Стоп кадър/НОВА- списък

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР