Полицаи и надзиратели излязоха на протест. Те разпънаха палатков лагер

...
Полицаи и надзиратели излязоха на протест. Те разпънаха палатков лагер
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели на палатков лагер пред министерството на Асен Василев

Полицаи и надзиратели излязоха на митинг. Те разпънаха палатков лагер пред постройката на Министерството на финансите. Инициативата е на синдикалните организации на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и на пандизите в България.

„ Протестът не е политически. Той е обвързван с това, че ние не одобряваме политиката по приходите в Министерство на вътрешните работи и метода, по който то сега се „ реформира”. За нас изрично промяна няма. Това са двата съществени пункта, които застъпва протестът”, изясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Снимки: Булфото





Конкретните претенции на работещите в сферата са нарастване на заплатите с 25%, както и цялостна промяна в силовото ведомство, а не „ на парче”.

“Чуваме, че се вършат съществени крачки, само че още нищо не сме видели. Те не могат да изпълнят настояванията ни, най-малко не в целокупност, от през днешния ден за на следващия ден. Това е неоспорим факт и сме наясно с него, само че чакаме съществени задължения и чакаме нещо да стартира да се прави”, съобщи Валентин Попов, Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.





“Настояваме за промяна, която съдейки по цялостната преписка и обществените изяви на министъра на правораздаването, за нас не показва съответна тактика и визия. Искаме среща, на която да бъде конкретизирано какво тъкмо ще се прави”, сподели Цветан Михайлов от Синдиката на чиновниците на пандизите.



При протестиращите пристигна министърът на правораздаването Надежда Йорданова. Покани протестиращи на среща в Министерството на правораздаването, с цел да обсъдят настояванията им. Потвърди пред публицисти, че е искане за отправяне на молба за правна помощ до ОАЕ за разпит на Васил Божков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР