Полицаи и лекари се включиха в кръводарителска акция, организирана за

...
Полицаи и лекари се включиха в кръводарителска акция, организирана за
Коментари Харесай

За нуждата на пациентите: Лекари и полицаи се включиха в кръводарителска акция в Бургас

Полицаи и лекари се включиха в кръводарителска акция , проведена за втора поредна година от УМБАЛ-Бургас тази заран. В нея се включиха десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи и болничното заведение , които безплатно подариха кръв за потребността на пациентите в града.

От лечебното заведение обявиха, че потребността от донори е непрекъсната, като за месец са нужни към 1000 банки кръв , а посредством кръводаряване нормално се събират сред 700 и 800 банки, което на процедура значи, че постоянно има недостиг . Причината е, че в Бургас има доста лечебни заведения, част от които оферират и високотехнологични медицински услуги, от които постоянно се възползват пациенти от други градове

Венелин Русинов от Второ районно ръководство в Бургас показа пред Искра.бг , че не подарява кръв за първи път и постоянно, когато има опция се включва в сходни акции. Той добави, че се усеща добре физически след операцията и прикани повече хора да подаряват кръв постоянно.

„ Имат ли опция, дано да го създадат, тъй като сме се сблъсквали със обстановки, в които хората в действителност имат потребност от кръв и не могат да намерят кръводарители “.

Голяма част от неговите сътрудници служители на реда също имат опит в даряването на кръв , а през днешния ден почтително изчакаха своя ред в коридора. По-късно в акцията ще се включат и лекарите от УМБАЛ-Бургас. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР