Полицаи хванали момичето в парк, заедно с още 5 деца

...
Полицаи хванали момичето в парк, заедно с още 5 деца
Коментари Харесай

300 лв. глоба за майка от Пловдивско, пуснала дъщеря си навън след 22 ч.

Полицаи хванали момичето в парк, дружно с още 5 деца
300 лева ще би трябвало да заплати майка от пловдивското село Житница, тъй като щерка ѝ е била хваната от служители на реда на открито след 22 ч. Жената апелира санкцията, издадена от Районното ръководство в Хисаря, само че не съумя да убеди Районния съд.

Около 23 ч. на 6 юли м.г. униформените получили сигнал, че деца чупят пейките в учебното заведение на Житница. След като не намерили никого в двора, решили да създадат обход на селото. В парка те открили група от 6 малолетни, измежду които била и дъщерята на санкционираната жена.

Седмица по-късно контрольор от Детска педагогическа стая съставил акт, с който на майката за това, че детето е било на открито след 22 ч. Това станало в нейно наличие и в документа тя категорично е отбелязала, че няма възражения. На база на този акт е издадена санкцията.

В правосъдната зала бащата на момичето обяснил, че той го е пуснал на открито и то единствено тъй като майката не си била у дома същата вечер. Детето дало обещание, че ще бъде със своя другарка и ще се прибере 10 минути след 22 ч. Магистратите обаче решиха, че показанията на мъжа може да са повлияни от обстоятелството, че е женен за санкционираната. Понеже тримата живеят дружно, съдът няма по какъв начин да се съгласи, че родителката е освободена от отговорностите си да бъде с детето или да обезпечи пълновръстен компаньон.

Като утежняващо събитие е посочено, че момче от компанията, в която е хваната щерка ѝ, е записано в Детска педагогическа стая за повече от едно нарушаване, в това число ръководство на нерегистрирано МПС.

Решението за потвърждаване на санкцията предстои на обжалване пред Административния съд в Пловдив в 14-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР