Полицаи глобяват неправомерно велосипедистите по ул. Граф Игнатиев в столицата.По

...
Полицаи глобяват неправомерно велосипедистите по ул. Граф Игнатиев в столицата.По
Коментари Харесай

Полицаи глобяват неправомерно велосипедистите в столицата

Полицаи глобяват непозволено велосипедистите по ул. " Граф Игнатиев " в столицата.

По цялото трамвайно трасе има сложени пътни знаци, които разрешават придвижването на велосипедисти, само че от една седмица служители на реда от " Охранителната полиция " пишат фишове на стойност 30 лева на хората, които се придвижват с колелета.

Галин Панчев е снабдител на храна с велосипед, той е един от пострадалите на странната акция на полицията. Засега се е разминал с фиша, само че през вчерашния ден е бил спрян и предизвестен персонално от патрул, до момента в който чака на светофар.

" Те изчакаха до мен, след което се приближиха и ми показаха знака, с цел да ми покажат, че има задраскано колело, аз обаче бях квалифициран и им споделих, че този знак не значи това, което си мислят ", споделя Галин Панчев за Българска национална телевизия.

Още предходната седмица от съдружие " Велоеволюция " са изпратили питане до столичната дирекция на вътрешните работи, само че до този миг отговор на питането им няма.

" Да ни обяснат каква е тази акция, какъв брой велосипедисти са санкционирани и по кое време служителите на реда ще преминат в допълнение образование за смисъла на знаците, тъй като явно не ги познават ", сподели Радост Маринова, съдружие " Велоеволюция ".

За акцията към този момент се разчу от постове в обществените мрежи и някои взеха решение да слязат от велосипедите си, тъй като ги е боязън да не са идващите, които ще получат фиш на стойност 30 лева

Интересното в тази ситуация е, че фишът е за каране по тротоара, като санкционираните настояват, че са карали по трамвайните релси. По тротоара имат право да карат единствено деца до 12 години.

Полицията и Столичната община са потърсени за коментар по този проблем, очаква се позицията им.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР