Политолозите Милен Любенов и Стойчо Стойчев имаха кратък сблъсък в

...
Политолозите Милен Любенов и Стойчо Стойчев имаха кратък сблъсък в
Коментари Харесай

Политолози се сдърпаха заради Евгени Минчев. Каква е ролята му в изборите

Политолозите Милен Любенов и Стойчо Стойчев имаха къс конфликт в ефира на Нова телевизия тази заран във връзка включването на светския лъв Евгени Минчев в листите на " Българска социалистическа партия - Обединена левица ".

Любенов показа, че не счита, че това ще увеличи изборната интензивност за левите. Стойчев обаче изрази противоречие с оглед публичността, която Минчев показва напоследък по чувствителни за обществото тематики.

Двамата специалисти разсъждаваха и върху това, че за следващ път в тази предизборна акция хората няма да видят спор, конфликт на водачи и на хрумвания, както се прави по целия свят.

Смятам, че у нас политиката и изобщо изборите не се преглеждат като спортен развой, тъй като в случай че погледнем всички естествени европейски демокрации и освен, там сходни лидерски диспути са извънредно значими за резултатите и за гласоподавателите, които ги гледат с голям интерес, уточни Любенов.

Но българската политика през последните години е парцелирана. Виждаме, че политиците и партиите разчитат на първо място на своите твърди ядра, насочат посланията си към тях, не вършат опити да уголемяват електората си. И по тази причина на процедура сме в това положение - намаляваща изборна интензивност, ниско доверие към партиите, изясни той.

В момента всички водачи избират да водят монолози. По студиата като гостуват, те идват сами. Нямат съперници, с изключение на публицистите, които водят предаванията. А още по-лесно е по Facebook. Изрецитират си тезите, без някой действително да ги конфронтира и толкова, разяснява Стойчо Стойчев. Това е и по-удобно, и има по-малко опасности, добави той.

Аз да вземем за пример бих желал да видя спор сред Доган и Пеевски. Така ще схвана кой е по-добър. То като няма диспути, е неуважително към гласоподавателя, тъй като той би трябвало да избира по-добрия, разяснява на собствен ред водещият на утринния блок на Нова Виктор Николаев.

Тема на политолозите стана и обстановката в Движение за права и свободи. „ Хората гласоподават за Движение за права и свободи поради името, по тази причина и борбата беше за него. От друга страна Ахмед Доган е знак на Движение за права и свободи. Марката обаче е при Делян Пеевски. Какви персони ще се подредят в листата няма значение, в случай че не са хора, които на локално равнище биха могли да активизират гласоподавателите “, сподели Стойчев.

Те разясниха и присъединяване на кметовете на Бургас и Стара Загора в идните избори. Стойчев е на мнение, че от ГЕРБ-СДС целят да покажат „ най-хубавите си хора “. Любенов счита, че няма смисъл от такова решение и не е нужно тези градоначалници да оглавяват листи на партията.

За ПП-ДБ Любенов сподели, че „ е обикновено в една коалиция да се прецизират избираемите места “ и по тази причина към момента да нае са ясни всички водачи на листи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР