Политолозите Христо Панчугов и Любомир Стефанов изсипаха куп критики за

...
Политолозите Христо Панчугов и Любомир Стефанов изсипаха куп критики за
Коментари Харесай

Политолози за технологията на вота: В Нигерия гласуват с лицево разпознаване и пак има манипулации

Политолозите Христо Панчугов и Любомир Стефанов изсипаха куп рецензии за идните парламентарни избори по Нова нюз, както във връзка с партиите и обединенията, по този начин и по технологията на вота. Те бяха извънредно скептични, че видозаснемането на броенето на гласовете ще върне доверието на гласуващите и по този начин изборната интензивност ще се увеличи.

“Ако минем 40% ще е доста добра вест ”, разяснява Стефанов. Панчугов пък сподели, че сигурно ще има всевъзможни непредвидени обстановки за секционните комисии, които са правили нещата три следващи пъти по един метод, а в този момент ще е по друг.

Политолозите дадоха Нигерия като образец, че каквато и технология да се измисли, тя отново не подсигурява честността и прозрачността на изборите. В африканската страна са пробвани какви ли не способи, като последният е лицево различаване. И той обаче не дава резултатът, на който са се надявали нигерийците. Панчугов направи паралел с България. “Политиците вместо да вкарват успокоение и изясненост, се хващат за някоя нова технология ”, разяснява той.

Според политолога, доста е евентуално в идващия парламент да забележим коалиция като заглавието на фамозния уестърн “Добрия, неприятния и грозния ”. “Никой не споделя, че ще е нещо друго след тези избори ”, разяснява той.

Любомир Стефанов пък предизвести, че в случай че не може да се сформира държавно управление незабавно след вота, може да се стигне до нов, освен това не наесен с локалния, а още през юли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР