Политолози свързаха ареста на Борисов със свиване на ножицата между

...
Политолози свързаха ареста на Борисов със свиване на ножицата между
Коментари Харесай

Политолози: Главният въпрос е как Иван Гешев ще се позиционира в тази акция

Политолози свързаха ареста на Борисов със " стесняване на ножицата сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ " и оповестения от ГЕРБ курс към предварителни избори. Главният въпрос е по какъв начин Иван Гешев ще се нарежда в тази акция.

Арестът на някогашния министър председател Бойко Борисов идва, откакто ГЕРБ разгласи курс към предварителни избори, разгласи пред bTV политологът Стойчо Стойчев.

Според него в тази ситуация се търси PR резултат.

" Аз не считам, че им е станало известно на тези хора някакво кой знае какво неповторимо закононарушение, което надали не сега, и би било потулено от Бойко Борисов. Напротив, цели се да се реализира резултат и то тогава, когато социолозите записват спад в доверието към ръководещото болшинство в държавното управление ", разяснява още политологът.

По думите му държавното управление е изправено и пред сложни съдружни взаимоотношения, също е подложено на напън извън за ясно и изрично позициониране на България във връзка с войната в Украйна.

" Това са доста фактори, които изискват, както се споделя, незабавни пиар дейности от държавното управление, с цел да се подсигурява най-малкото най-малко пред съдружниците и пред основни сътрудници на България, че държавното управление работи в някоя посока ", добави Стойчев.

Акцията на Министерство на вътрешните работи се случва в точния момент в политически проект , разяснява и политологът Първан Симеонов пред Новините ON AIR.

" Образът, който ще се сътвори в обществото е, че след визитата на Лаура Кьовеши идват тези арести. Разсъждавайки политологично, би трябвало да кажем, че това се случва в точния момент в политически проект. В България политическото разделяне " за " и " срещу " Борисов беше почнало да избледнява . Сега, когато ножицата сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ стартира да се свива, се връщаме към дневния ред от 2020 година ", разяснява политологът.

Той акцентира, че в актуалната обстановка въпросите са повече от отговорите.

" Главният въпрос е по какъв начин Иван Гешев ще се нарежда в тази акция . В момента се взема решение и ориста на правосъдната власт в България, която е централна тематика за това ръководство ", съобщи Първан Симеонов.

Политологът разяснява, че интернационалният отзив от акцията против някогашните ръководещи няма да се отрази добре на страната ни.

" Едно е неприятно - задържан е водач на опозицията. Това не се е случвало скоро в българската история. Не съм сигурен, че наподобява добре във външнополитически проект, само че никой не ни е отговорен, че сме в тази обстановка ", сподели още Симеонов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР