Политологът Цветанка Андреева коментира днешната ситуация в парламента, при която

...
Политологът Цветанка Андреева коментира днешната ситуация в парламента, при която
Коментари Харесай

Политолог разтърси ефира: Вижте Радев! Говори в унисон със Захарова и Митрофанова

Политологът Цветанка Андреева разяснява днешната обстановка в Народното събрание, при която депутати от опозицията стопираха работата на Народното събрание поради демонтирането на паметника на Съветската войска.
„ Това беше нагледна физическа окупация на Народното събрание, тъй като в действителност цялата съпротива, обединена, не й доближават гласовете, с цел да може да окаже протест в Народното събрание. Дори в случай че изоставен парламентарна зала, вътре има 164 гласа конституционно болшинство. Това, което споделя Костадинов – че тръгваме на предварителни избори, също не е допустимо. На процедура той и да излезе от Народното събрание, не може да провокира предварителни избори. Най-малкото тъй като вътре в Народното събрание нямат въздействие – чисто количествено, а вън на площада не могат да съберат хора. Според мен те и по тази причина през днешния ден окупираха Народното събрание, с цел да не може той физически да работи, тъй като видно е, че няма някакви огромни цивилен митинги по демонтажа на мемориала “, сподели тя в предаването „ Пресечна точка “ по „ Нова телевизия “.
„ Иначе, несъмнено, опозицията е длъжна да реагира чисто политически. Чрез рухването на мемориала на Съветската окупационна войска те губят и политически идентичността. Те са пропутинистки партии и би трябвало да реагират по този метод. Губят и електорално, тъй като техният електорат е характерен соцносталгически. Така че даже за електората си са длъжни. Липсва количествената мощ – на площада, на митинга и вътре в Народното събрание “, разяснява Андреева.
„ Този режим е наказан като незаконен. Да забележим и социологията – единствено 30 % са тези, които желаят изрично този монумент да е в центъра на София.
Вижте реакцията на президента – той също се грижи за личното си ляво електорално въздействие. Той приказва в унисон с кремълските представители – със Захарова и с Митрофанова. Той не споделя това, което нацията му желае, явно. Тук става дума за национално достолепие.
И България и Украйна пострадаха от тази окупация. Ние 45 години бяхме под руско въздействие, съвсем бяхме изгубили националния си суверенитет. Ние бяхме два пъти претенденти за 16-та република, без никакво достолепие. А в този момент имаме свободи. Можем да вземем за пример да сме в това студио и да спорим за паметника “, съобщи по тематиката още тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР