Политологът проф. Румяна Коларова коментира вчерашните изказвания на политическите лидери

...
Политологът проф. Румяна Коларова коментира вчерашните изказвания на политическите лидери
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Радев слага основното ударение върху разделението. Думите се разминават с реалността

Политологът проф. Румяна Коларова разяснява вчерашните изявления на политическите водачи на Шипка.

" Сред най-активните участници в това събитие бяха освен " Възраждане ", а и " Алтернатива за Германия ". Отделно и Българска социалистическа партия имаше интензивно присъединяване, тъй че никога възторжените крясъци и веенето на съветските флагове не са единствено за Радев. Някаква част би трябвало да кажем, че е представяна от " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Иначе за жалост думите мощно се разминават с действителността. И във втория си мандат президентът Радев главното нещо, което прави, е да поставя ударението върху разделяне и опълчване. Това го имаше и в речта му. Имаше ясна борба против лепкавата политическа мъгла както към този момент не назовава партиите, а напряко с атмосферни такива ", сподели тя в утринния блок на БТВ.

" Това, че освиркаха Росен Желязков не е казус, защото Кирил Петков в случай че помните бе замерян с топки. Така че Шипка става мястото, където най-радикалните ултраси на русофилството освен, че се събират, само че и демонстрират експанзия, което в действителност е извънредно неприятно. Така че това би трябвало да се дава на разискване. Все отново става дума за народен празник. Разбирам да е когато там има някакви дни, които се честват свързани с военни победи, с някакъв тип съветска еднаквост.

Тук беше доста комплицирано и сменено това, което е смисъла на Шипка. Всички знаем, че опълченците на Шипка са се били един до друг с съветски, финландски, украински и други войни ", добави Коларова.

" Голяма неточност на президента Румен Радев бе да се политизира 3 март, да се трансформира в придвижване " 3 март ", което е ясно, че е политически план. Дали той ще се осъществя или не под егидата на президента, това няма значение ", съобщи по тематиката още политологът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР