Политологът проф. Румяна Коларова коментира пред BGonAir дали е имало

...
Политологът проф. Румяна Коларова коментира пред BGonAir дали е имало
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Ако няма да има разговори, по-хубаво през декември да отиваме на избори

Политологът проф. Румяна Коларова разяснява пред BGonAir дали е имало сюжет за тридневното закъснение при избора на ръководител на ръководител на Народното събрание и дали в него е бил включен Вежди Рашидов през цялото време.

 

" Няма кой да измисли чак толкоз безумен сюжет. Имахме две болшинства, които се блокираха взаимно. Присъствието на " Възраждане " докара до липса на болшинство в едната или в другата посока. Развръзката пристигна след разпад на остатъците от предходния кабинет поради насъбрано напрежение, защото Политическа партия стартира да злоупотребява ", съобщи Коларова. 

" Не съм сигурна какъв брой време имат партиите за сформиране на държавно управление. От ГЕРБ-СДС няма да държат мандата една седмица, в случай че никой не желае да приказва с тях и ще го върне на същия ден.

 

Ако от " Продължаваме промяната " кажат, че няма да договарят с ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ", още веднъж евентуално ще върнат мандата на президента за 1 ден. Ако ще я караме по този начин и няма да има диалози, по-хубаво през декември да отиваме на избори ", разяснява политологът. Тя добави, че коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия звучи неуместно за групировката на Бойко Борисов и предвижда, че в случай че се случи, ГЕРБ ще загуби половината от гласоподавателите си. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР