Политологът проф. Евгений Дайнов смята, че тази война е трус,

...
Политологът проф. Евгений Дайнов смята, че тази война е трус,
Коментари Харесай

Дайнов: Ще излезем различни от този трус. Някои ще отпаднат от правителството поради културна и ментална непригодност

Политологът проф. Евгений Дайнов счита, че тази война е трус, който ще пресее кой какъв желае да бъде като се огледа в огледалото. " Такова равнище на взаимност и на единство около идея каквато има в обществата, в политиците и в страните не помня в последните 20-30 години. Вижте Европа по какъв начин се сплоти макар разликите си. Обществата се активизираха да оказват помощ. Това приказва доста добре за човечеството. Войната е един голям трус, тя трусна целия свят. От този трус ние ще излезем разнообразни. Някои няма да могат да излязат, някои ще изпаднат. Тези политици, които сега да речем в България, не са застанали зад вярната идея, т.е. зад украинския народ, те няма да излязат от този интервал, те ще отпаднат. Този трус пресява кой какъв желае да бъде като се огледа в огледалото ", сподели той в утринния блок на БТВ.

" При политиците може да са някои предходни зависимости. Прекалено бързо се трансформира света, някои отхвърлят да живеят по този начин, желаят да останат в остарелия. 

В България - страната, в която най-голяма част от обществото като % от Европейски Съюз отхвърля да огледа ХХI век почтено в очите, желае да остане някъде там, където нещата бяха по-лесни, и на тази основа имаме най-големия % хора, които поддържат политиката на Путин и на Русия. Аз чакам този кабинет да наподобява по-различен метод в идващите седмици. Но виждам по какъв начин министър председателят и вицепремиерите все по-уверено се оправят със обстановката. Виждам по какъв начин все по-уверено стоят в ХХI век, изясняват ни какво става и от ден на ден хора сплотяват да живеем в едно солидарно общество. Но някои хора ще отпаднат от това държавно управление заради културна неприспособимост, заради ментална неприспособимост, не могат да вървят напред дружно с главните ", счита Дайнов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР