Политологът не очаква преди изборите да се стигне до обща

...
Политологът не очаква преди изборите да се стигне до обща
Коментари Харесай

Политологът Георги Киряков: Шарена картина след местните избори, ”Възраждане” няма изявени фигури за кмет

Политологът не чака преди изборите да се стигне до обща кандидатура за някой град сред партиите от държавното управление, само че е доста евентуално след изборите да се стигне до обстановка, в която да се търси некоалиционно болшинство, което да ръководи съответните общини:

" На някои места някои от партиите ще повдигнат неизбираеми хора, с цел да може другата партия от сглобката да завоюва кметското място да вземем за пример. По скоро това бих си показал, в сравнение с да имат обща кандидатура. Ако се издигат претенденти по скрито съглашение сред тези партии - претенденти, които са неизбираеми от една партия, а са избираеми от другата партия, това значи, че няма да има изключително разтърсване на национално равнище. Да забележим и в предизборната акция по какъв начин ще се нападат един различен. Виждам много съществено обиране на реториката във връзка с госпожа Фандъкова в София. Това индикация ли е за това, че има някакво съглашение за София? Възможно е към този момент да има някаква форма на сглобка в границите на Столична община - за това коя партия кой претендент да номинира и евентуално да завоюва ".

Дори в ГЕРБ има неизясненост сега за тежестта на претендентите по места, разяснява още Георги Киряков в изявление за предаването " Преди всички ". По думите му има някои фигури, които имат лична тежест по места и даже могат да играят против централата си, против своята партия и водач. Според него това приказва за " крах на партия ГЕРБ, за залез на този жанр на управление на партия и страна, който Борисов постановяваше, за това че към този момент се вижда, че отслабва съществено властта на ГЕРБ и на Бойко Борисов и на национално равнище ". Това поражда центрожебни процеси в партията, добави той.

За пейзажа в ляво политологът означи, че " там войната си тече от години и няма да се приключи на тези избори, а даже и на последващи парламентарни ".

" Имат си различия и дали ще се стигне след години до някакво обединяване и до някаво озаптяване на тези процеси на разпад, следва да забележим. Въпросът е, че на тези локални избори това няма да го забележим и ще имаме битка за тези гласове ".

" Възраждане " има много проблеми с локалните структури, акцентира Киряков и изясни, че партията няма ярки фигури, които хората търсят за кмет. Това ще предопредели избора за добре познатите лица, изрече мнението си той.

Сериозна миграция настава преди локални избори, акцентира още Георги Киряков. По думите му това е добре смазана машина от доста време насам, най-малко от 20 години. Според него има законови малки врати, които разрешават сходни практики:

" За записването на тези хора ревизира кметът, той назначава и комисията, която ревизира дали тези регистрации са годни. Много мъчно, без законова смяна в това отношение не може да се промени тази процедура. Това обезверява хората по места и им дава съображение да си мислят, че изборите стават непотребни. Така че се оказва, че тежестта на новозаписаните по схемата става доста по-голяма ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР