Политологът Иван Кръстев, който от години живее и работи в

...
Политологът Иван Кръстев, който от години живее и работи в
Коментари Харесай

Иван Кръсев: Проблемът с второто поколение бежанци е ключов

Политологът Иван Кръстев, който от години живее и работи в чужбина, е у нас, с цел да показа книгата си " След Европа ". Той приказва рядко, само че неговият глас се чува надалеч отвън рамките на страната.

„ Една от главните тези на книгата е по какъв метод бежанската рецесия трансформира европейските общества, трансформира европейските демокрации. От тази позиция, за немците, които одобриха 1 милион души през последните години, това е централна тематика за спор ", съобщи политологът Иван Кръстев в интервщ за Нова тв.

И предвижда: „ Места като Източна Германия ще дадат по-висок % поддръжка за антибежански партии в сравнение с места като Бавария, където са признати множеството от бежанците ".

По думите му един от огромните проблеми с мигрантската рецесия като такава не е броят на пристигналите хора, а „ чувството на обществата, че обстановката е отвън надзор, че вие не може да спрете тази вълна от хора, която идва ".

„ Проблемът с второто потомство бежанци е основен проблем. Почти всички съществени фигури в радикални ислямски организации са второ или трето потомство мигранти. За техните родители Европа е място, което им е дало избавление. Техните деца обаче стартират да гледат на себе си като на второ потомство европейци и са гневни на метода, по който европейците се държат с тях ", сподели още политологът Иван Кръстев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР