Политологът доц. Светослав Малинов определи не като стандартен, а като

...
Политологът доц. Светослав Малинов определи не като стандартен, а като
Коментари Харесай

Хекимян - уговорен мач или отчаян ход на ГЕРБ

Политологът доцент Светослав Малинов дефинира не като общоприет, а като обезверен ходът на ГЕРБ с претендента им за кмет на София - Антон Хекимян.

Да управляваш София толкоз години, не значи да имаш просто кмет, а цяла кохорта от общински съветници и зам.-кметове. Да не успееш да убедиш представител на ГЕРБ да се кандидатира за кмет, е търсене на излаз, разяснява доцент Малинов пред bTV.

По думите му друга огромна фигура на ГЕРБ не би тръгнала на локалните избори. Това значи боязън, че

в случай че някой от ГЕРБ се бе кандидатирал за кмет на София, щеше да загуби изборите,

счита Малинов.

Той акцентира, че мачът за София не може да е уречен. Некоалицията ще има огромно тестване след локалните избори, тъй като ще се наруши салдото и симетрията, която е в интерес на ГЕРБ. Дори да не е доста сполучлива предизборната акция и ГЕРБ да не я завоюва, ще се разбере дали обединението ще се пипне, или да се одобри горчилката от локалните избори, разяснява Малинов.

Социологът Геновева Петрова добави, че сред претендентите за кмет на София има доста общо - това, че не са политически лица. Тя не счита, че борбата за София е изглеждала решена преди оповестяването на Антон Хекимян.

Битката за София е ясно, че ще се реши на втори тур,

уточни Геновева Петрова.

Според нея е доста значимо да се види какво ще се случи с електоралната поддръжка за избраните партии. На втория тур в София на кметския избор е, че резултатът ще бъде решен от хората в София, добави тя.

Политологът Татяна Буруджиева съобщи, че

ще има балотаж сред първи и втори тур на локалните избори.

Васил Терзиев не може да направи нещо преди първи тур, уточни тя. Буруджиева счита, че ще има огромна вреда за ГЕРБ от издигането на Антон Хекимян за претендент за кмет. Тя е на мнение, че множеството претенденти за кметове са заложници на тактиките на партиите си за националното показване и какво ще се случи след самите локални избори.

Социалният антрополог Харалан Александров пък съобщи, че водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов може да има доста фигури на футболния терен и да избере един от тях, който да излезе напред.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР