Политологът Даниел Смилов посочи много дълбоко противоречие в становището на

...
Политологът Даниел Смилов посочи много дълбоко противоречие в становището на
Коментари Харесай

Политолози: ГЕРБ си противоречат, играта се обърна

Политологът Даниел Смилов уточни доста надълбоко несъгласие в мнението на ГЕРБ за работата с ПП-ДБ. От една страна ги атакуваха в предизборната акция, само че от друга споделят, че могат да ръководят единствено с тях. Искат да ръководят с тях, само че пък не одобряват водачите на Политическа партия да са министри в кабинета, по този начин изясни позицията на първата политическа мощ Смилов.



В особено изявление в новините на bTV той уточни и различен абсурд в изказванията на ГЕРБ. От една страна те споделят, че страната е в тежка финансова обстановка и поддържат изказванието си с бюджета, препоръчан от служебното държавно управление. От друга - настояват, че дефицитът може да бъде понижен, в случай че има постоянно държавно управление.



Друг политолог, Цветанка Андреева назова договарянията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ “параправителствено образувание ”, само че предизвести, че не всички претенции, които се слагат там са действителни. “Играта се обърна, в този момент въпросът е кой няма да е отговорен за едни последващи избори ”, разяснява тя. Андреева обаче акцентира, че който и да излезе отговорен за последващи предварителни избори, резултатите ще са съвсем същите и първата и втората политически сили ще би трябвало отново да седнат да договарят.

Даниел Смилов разяснява също, че позицията на ПП-ДБ, че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ или с присъединяване на техни министри е ясна от дълго време. Според него това, което се случва сега е метод да тества опцията да има държавно управление на малцинството и до каква степен то ще е задоволително за Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР