Политологът Атанас Радев коментира нарече скандални промените в изборния кодекс,

...
Политологът Атанас Радев коментира нарече скандални промените в изборния кодекс,
Коментари Харесай

Атанас Радев: Приетите промени в изборния кодекс от последното НС са меко казано скандални

Политологът Атанас Радев разяснява назова скандални измененията в изборния кодекс, осъществени от последното Народно заседание. В предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия " той направи коментар по отношение на директното лъчение на преброяването на бюлетините след вота на 2 април.

" Първо би трябвало да подчертаем, че измененията в изборния кодекс в границите на последното Народно заседание бяха меко казано скандални. И в този ред на мисли законодателната продукция е некачествена, тъй като не е премислено в огромна степен това решение. В един миг прекомерната гласност по-скоро поражда съмнение в сравнение с доверие към самия развой. Няма по какъв начин да разчитаме на това, че комисията ще излъчи онлайн в дадена платформа по какъв начин брои бюлетините.
Всъщност, това не е гаранция, че вотът е неконтролиран. Контролирането на вота се случва много преди гласоподавателя да отиде да гласоподава. Така остава опцията и потенциала на секционните изборни комисии, защото няма по какъв начин да чакаме в 12 без пет да се вършат промени в изборния кодекс и да чакаме, че няма да има такива разтърсвания ", счита той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР