Политологът Албена Танева заяви в предаването Пресечна точка, че е

...
Политологът Албена Танева заяви в предаването Пресечна точка, че е
Коментари Харесай

Политолог: Сегашните отношения между партиите може да доведат до по-висока избирателна активност

Политологът Албена Танева съобщи в предаването " Пресечна точка ", че е явно, че новата обстановка в политиката няма по какъв начин да остане без някакво отражение.

" Всички социологически организации, които вършат регулярни проучвания в последно време, посочваха преди тези събития, че в действителност идващото гласоподаване ще възпроизведе тези връзки по някакъв метод. Така или другояче ще имаме избори 2 в 1 и това, което можем да кажем въз основата на общото познание, е, че при една такава обострена обстановка, уповавам се, че можем да чакаме позитивен резултат за повишение на интереса към изборите. Което е значимо, тъй като когато има ниска изборна интензивност са значими тесните кръгове от твърдите ядра от гласоподаватели на политическите сили. Обострянето на ситуацията въпреки това основава опция за най-разнообразен звук и поява на кракткотраен резултат към краткотрайни играчи и ситуационните политически сили, които се появяват в Народното събрание, единствено за момента обират вниманието, само че в действителност в никакъв случай не са били някакво трайно решение. Най-важното е да има интензивност на изборите и при по този начин създалите се обстановки да се излезе с значим логичен резултат ", сподели тя.

" Мотивацията на самите жители като гласоподаватели на локалните и на националните и европейските избори е друга. На националните и европейските по-важна е идеологическата ориентировка, настройките към избрани политически сили като профил. Докато на локалните можем да забележим доста образци, когато гласоподавателите избират даже противоположни политически сили на тези, които подхождат на техните общоприети ценностни разбирания в политиката ", счита още Танева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР