Политолог каза коя е най-важната задача на служебния кабинет и

...
Политолог каза коя е най-важната задача на служебния кабинет и
Коментари Харесай

Политолог: Най-важният въпрос е бюджетът

Политолог сподели коя е най-важната задача на служебния кабинет и бъдещото държавно управление.

Най-важният въпрос е бюджетът. Дори и служебното държавно управление да внесе бюджет, който да бъде признат от партиите с избрани корекции, сигурно след няколко месеца ще има актуализация, тъй като е значимо едно болшинство да осъществя ограниченията, които смята, че са значими в политическата сфера. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз политологът Милен Любенов.

Изключително значимо за страната е да бъде признат бюджет. Не може да се продължава по този начин, акцентира той.

С оглед метода по който протича предизборната акция, едно взаимно държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще бъде подложено на доста мощна рецензия. В този един месец никога не видяхме примиряване на тона, а изостряне на нападките и непрекъснати офанзиви към политическия конкурент. Много мъчно след изборите всички тези страсти ще могат да доведат до естествен развой за образуване на държавно управление, съобщи Любенов.

При очертаващия се петпартиен парламент опциите за държавно управление са няколко, уточни той, написа novini.bg.

Едната е тази с държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, другите са кабинет на малцинството, каквато поръчка даде ПП-ДБ, или останалите обединения - ГЕРБ, ДПС и БСП да сформират кабинет, каквато опция имаше и в края на предходното Народно заседание, добави политологът.

По думите му локалните избори са доста значими. Стратегиите на партиите и готовността им за обединения ще зависят от локалните избори. Правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС много мъчно би просъществувало при една остра акция за локалните избори, означи Милен Любенов.

На изборите ще забележим практики на следен избор и пазаруване на гласове, по тази причина е значимо организациите, наблюдаващи изборите, да са дейни. Връщането на хартиената бюлетина ще пресъздаде доста от минусите на този вид гласоподаване, разяснява политическият анализатор.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР