Политолог хвърли бомба в ефира.Румен Радев избра ярко оцветена политическа

...
Политолог хвърли бомба в ефира.Румен Радев избра ярко оцветена политическа
Коментари Харесай

Политолог за родната политика: Свидетели сме на Войната на семейство Роуз

Политолог хвърли бомба в ефира.

Румен Радев избра блестящо оцветена политическа фигура. Познавам по какъв начин президентът взима решения. В петък в 22.00 ч. да разгласи решението си, че избира Главчев за претендент за министър председател - сигурно става въпрос за спогодба сред Румен Радев и ГЕРБ, не за импулсивно решение. В това е уверен политологът Калоян Методиев, който гостува в " Лице в лице " по бТВ.

Той добави, че причина за неуспеха на договарянията за постоянен кабинет сред ГЕРБ и ПП-ДБ не е била политиката, а разпределянето на постовете в регулаторите. 

" Имаше основен прокурор, Прокуратурата и регулаторите. Там е " заровено кучето ". Затова не се схванаха. ГЕРБ и Движение за права и свободи управляват 90% от регулаторите, трябваше да разделят с ПП-ДБ, които явно направиха серия от неточности. Рухването на моралните правила, потъкването на моралните постулати, в които се кълняха, дадоха прозорец на ГЕРБ и Движение за права и свободи да нанесат заключителен удар. Свидетели сме на Войната на семейство Роуз ", счита Методиев, написа novini.bg. 

По думите му институциите в България, които се употребяват за " бухалки ", са станали прекомерно доста. " Служби за сигурност, Национална агенция за приходите, Прокуратурата. Виждаме какви ползи обслужват. Имотни мафии в Прокуратурата, в правоохранителните органи. Нагледен срив на системата за сигурност в страната ", разяснява Калоян Методиев, като означи, че България не е естествена страна от европейски вид. 

„ Съставянето на служебния кабинет наподобява на огромна българска социалистическа женитба. Едната рода, обаче, е нещо недоволна – ПП-ДБ “, разяснява журналистът Асен Генов.

Той посъветва да не смъкваме взор от огромната картина до момента в който се впускаме на равнище микромениджмънт. 

„ Проблемът с незаконния трафик на опиати и акцизни артикули е дълготраен проблем в България. Наистина се хващаме за имената: Стоянов, този, оня, основния секретар на Министерство на вътрешните работи, една жена, която реалокират от една в друга работа (бел. ред. Петя Банкова). Принципът за разделяне на управляващите страда. И в служебния кабинет – шефът на Сметната палата става министър председател, заместникът на основния прокурор става министър на правораздаването. Принципът за разделяне на управляващите е погазен пред очите ни “, изясни Генов.

По думите му най-голямата политическа мощ в България е „ Откраднаха ми изборите “. " За мен това е нездравословен прийом: главният роман е, че някой на някого ще открадне изборите. Има следен и манипулиран избор, само че при естествена изборна интензивност и акции той няма да е толкоз определящ ", изясни журналистът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР