Политизират се нещата и се премества целият разговор в посока

...
Политизират се нещата и се премества целият разговор в посока
Коментари Харесай

Икономист: Разговорът за еврозоната се политизира твърде много

Политизират се нещата и се реалокира целият диалог в посока дали ще банкрутираме, дали ще обеднеем, какво ще стане с цената на една или друга стока. Всъщност забравихме по-важното, че в последна сметка еврозоната е самобитен клуб. В него влизат страни, в които изискванията са съответни и извършват всички критерии, които са заложени в Договора за действие на Европейски Съюз. Това сподели за " Човекът на фокус " по Радио " Фокус " икономистът Лъчезар Богданов от Института за пазарна стопанска система.

На въпрос дали България е подготвена за промяна на валутата, отговорът беше " официално не ", защото сега няма настоящ конвергентен отчет до каква степен изпълняваме критериите за присъединение.

" Има доста неща, които да ни тормозят в ръководството на българската икономика и опитът от последните 20 години сподели, че много страни и в еврозоната направиха доста неточности и заплатиха солена цена за тези неточности ", уточни икономистът и даде образец с Гърция.

" Много пъти съм казвал значителният проблем на този спор е, че се употребяват от време на време несвързани с тематиката изказвания, изявления, които предизвикат прочувствена реакция ", съобщи Богданов на въпрос какви са главните погрешни твърдения около еврозоната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР