Политизирането на спорта е непопулярно и обречено на провал. Това

...
Политизирането на спорта е непопулярно и обречено на провал. Това
Коментари Харесай

Китайският посланик: Политизирането на спорта е обречено на провал

Политизирането на спорта е непопулярно и обречено на неуспех. Това съобщи китайският дипломат в България Дун Сяодзюн на конференция, обвързвана с идните зимни олимпийски игри в Пекин. През февруари китайската столица ще стане първият град, приел и летни, и зимни игри.

Домакините показаха пандемията като най-голямото предизвикателство пред себе си. От организационния комитет обявиха, че Китай и България са стратегически сътрудници, а представителят на Българския олимпийски комитет и ръководител на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска сподели, че страната чака 20 квоти за Пекин 2022.

Наскоро Съединени американски щати, Канада и Англия оповестиха дипломатически протест на игрите поради обвинявания против Китай в нарушение на правата на малцинствени групи. Китай отвърна, че не се тормози и че това са операции.

" Зимните олимпийски игри в Пекин са грандиозно събитие за всички спортисти, а не са сцена за политически операции. Политизирането на спорта опонира на олимпийския дух и наклонността на взаимност и съдействие на интернационалната общественост. На 2 декември Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с консенсус Резолюцията по отношение на олимпийското помирение на зимните олимпийски игри в Пекин, а резолюцията е взаимно препоръчана от 173 страни. МОК и олимпийските комитети на доста страни, в това число и на България, показаха твърдата си позиция против политизирането на спорта и поддръжката си за олимпиадата в Пекин. Това демонстрира, че политизирането на спорта е непопулярно и обречено на неуспех ", сподели Дун Сяодзюн.

 Китайският дипломат: Политизирането на спорта е обречено на неуспех
© Посолство на Китай

Той посочи, че " всички игрища употребяват 100% зелена електрическа енергия - вятърна и слънчева, което е за първи път в историята на олимпийските игри ". " Четирите спортни зали, в които ще се организират дисциплините върху лед, употребяват най-екологичната технология за неговото произвеждане, а въглеродните излъчвания се приближават до нула. Всички непрекъснати обекти са проектирани за дълготрайна устойчива приложимост. Освен това Китай ще демонстрира нулева приемливост към използването на допинг, с цел да се обезпечи справедливостта на игрите. "

Китайският дипломат добави, че следва " прелестна олимпиада ". " Както се споделя в тематичния слоган на игрите " Заедно за споделено бъдеще ", това спортно събитие дава значима платформа за спортистите от целия свят с друг цвят на кожата, раса и вярвания да се съберат дружно, с цел да се състезават почтено и да споделят своите истории и фантазии, което освен ще въодушеви всеки елементарен човек, само че също ще и ускори взаимност на цялата интернационална общественост. "

Дун Сяодзюн сподели още, че идната година е Годината на тигъра, който е знак на мощ и храброст, и пожела същото на спортистите.

От организационния комитет регистрират увеличаващ се интерес на китайците към зимните спортове. Беше даден образец с това, че повече десетгодишни деца се насочват към хокея.

В края на събитието учители и възпитаници от института " Конфуций " в София и Велико Търново и китайски студенти и жители в България насочиха поздрави посредством видеоизпълнения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР