Политизиране на протеста на майките на деца с увреждания и

...
Политизиране на протеста на майките на деца с увреждания и
Коментари Харесай

Маргинали налазиха протеста на майките

Политизиране на митинга на майките на деца с увреждания и използването му за партийни цели пробват маргиналните грантаджийски обединения от обединението „ Демократична България “, написа „ Труд “. Репортер на вестника приказва с майките, които всеки ден са в палатки край постройката на Народното събрание. Те обясниха, че фактически са поканили недоволни жители на шествие в понеделник, само че в името на тяхната идея и не знаеха за опитите за подмяната на протеста).

От няколко дни в обществените мрежи събитието „ Системата ни убива – всички “ се популяризира най-вече от деятели на трите партии в по този начин нареченото „ дясно “ обединяване „ Демократична България “ - Политическа партия „ Зелените “, ДСБ и „ Да, България “.

В известието за шествито написа: „ България е Пирин, България е Странджа, България е Николай Колев-Босия, България е Баба Дора, България са пенсионерите “. Точно по този метод маргиналите подменят оповестения публично митинг на майките на деца с увреждания.
От няколко месеца дамите упорстват за законодателна промяна, която ще докара до усъвършенстване при грижите за хората в неравностойно състояние, каквито са техните деца. Но в известието децата са сложени на последно място, като преди тях акцент се поставя на Пирин, Странджа, Баба Дора, гладната стачка на Николай Колев-Босия (виж факсимилето).

Така шествието под надпис „ Системата ни убива “ подменя обществения си темперамент и придобива политически измерения и към този момент няма да има доста допирни точки с настояванията на майките.
Вместо това в него предпочитано са сложени подправените дела на „ зелените “ сякаш за избавяне на „ Пирин “, евтаназията на болните от чума животни в Странджа (която също бе политизирана и докара до уволнения в държавното управление - б.а.), настояването на Босия за оставка на транспортния министър Ивайло Московски.
Излиза че на шествието в понеделник ще бъдат издигнати политически лозунги, а главната цел – решаването на проблемите на децата с увреждания, ще остане настрана.
Но това е добре прочут прийом на Политическа партия „ Зелените “, ДСБ и „ Да, България “ - когато има обществено напрежение в дадена област, те незабавно да се присламчват към него, с цел да го употребяват за политическите си цели. В дейностите си постоянно са подкрепяни от медиите на кръга на кръга „ Капитал “, управителен от подсъдимия за данъчни измами Иво Прокопиев.

Майки пред Народното събрание разясниха, че политизирането на тези чисто житейски и обществени проблеми, потреблението на деца с увреждания, би бил непоносим акт.
Въпросът е по какъв начин въобще могат да съответстват ползите на грантаджиите от „ Да, България “ със справедливата идея на майките. Или какво общо имат „ зелените “, които единствено за няколко години са усвоили над 200 милиона евро, сякаш за избавяне на биологичното многообразие в България, като част от парите са от Брюксел (виж карето).
Но гласоподавателите виждат всичко и не поддържат „ Демократична България “ - това е ясно от регулярните социологически изследвания, които не дават на обединяването повече от 2%. Заради провалените си очернящи акции против страната в този момент дребното „ дясно “ обединяване явно пробва да се „ залепи “ за майките, които се борят за бъдещето на своите деца.

Не е ясно какво пречеше на Радан Кънев, Христо Иванов и компания, които непосредствено участваха във властта при предходното ръководство на ГЕРБ, да създадат нещо за децата с увреждания и техните проблеми. Но те в този момент са със „ зелените “, които стачкуват единствено там, където имат персонални ползи, като Пирин, Витоша, Корал или Кара дере.

Парите са от задгранични спонсори

Финансирането на Политическа партия „ Зелените “, които са едно с коалиция „ За да остане природа в България “, и „ Да, България “, е главно от задгранично. Чрез обединението „ еколозите “ имат мрежа от неправителствени организации. Чрез тях „ зелените “ интензивно усвояват европейски пари по планове без никаква изгода. НПО-тата на природозащитниците са имат достъп до финансиране от Брюксел на стойност милиони евро.

В същото време „ Да, България “ работи с по този начин наречените грантове – това е спонсорство от задгранични фондации като „ Отворено общество “, „ Америка за България “ и други.

Парите идват по планове, които нямат потвърдена резултатност за България.
Самият водач на партията – Христо Иванов беше ръководител на Института за правни начинания, който до през днешния ден получава великодушни грантове от въпросните задгранични фондации, които в действителност се употребяват за пробутване на лобистки ползи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР