Политиците взеха да се месят в икономиката и леко я

...
Политиците взеха да се месят в икономиката и леко я
Коментари Харесай

Красимир Дачев:Прогнозата е мрачна

Политиците взеха да се месят в стопанската система и леко я унищожават. В последните години се нарушиха едни дълбоки обществено-икономически връзки, създавани с десетки години. Това сподели Красимир Дачев - заместник-председател на Българската търговско-промишлена камара и притежател на най-големия цех за произвеждане на целулоза в България.

Той разяснява възходящия проблем с дефицит на дърва за огрев у нас. По думите му казуса го има от години, само че поради политическа колебливост, той не може да бъде отхвърлен. България е на едно от последните места по добива на дървесина, обвързван с годишния приръст. „ Тенденцията през последните две-три години е да понижава годишният приръст, което става за пръв път от 100 години - такова нещо не е случило. Проблемът е дейната интервенция на политиците, тъй като горските доста добре знаят по какъв начин да си правят работата, само че като има три пъти в годината избори, имат напън да се дава на този, на оня и до промишлеността дървесина не стига. Това води до несъблюдение на проектите. Миналата година с повече от милион кубика не е изпълнен проектът ", изясни Дачев.

По думите му министър Иван Иванов не е подхванал никакви дейности в тази посока.

Според предприемача е доста мъчно за едно дружество да смени метода на произвеждане.

Според него газ ще има, само че ние сами сме създали по този начин, че да го купуваме на 10 пъти по-висока цена от предходната година. По думите на предприемача българската стопанска система е изтикана от пазара и ще коства доста средства и старания на всеки бизнесмен, с цел да може да остане. Прогнозата е мрачна, счита Дачев.

Подпомагането на бизнеса би трябвало да е заслужено и ориентирано единствено към бизнесите, които изпитват компликации в своята активност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР