Политиците винаги са на ход, когато става дума за двустранни

...
Политиците винаги са на ход, когато става дума за двустранни
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: Цялата отговорност е на политиците

Политиците постоянно са на ход, когато става дума за двустранни връзките. Историята въздейства на всички места, историята дава причини, тя оказва помощ на политиците да схванат корените на актуалните проблеми, само че не са те тези, които дефинират връзките. Цялата отговорност е на политиците.

Това съобщи пред Българска национална телевизия съпредседателят на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси с Република Северна Македония проф. Ангел Димитров.

Българската позиция е напълно ясна, тя е неуязвима. Друг е въпросът какъв брой добре е показана и кой по какъв начин желае да я схвана, безапелационен е проф. Димитров.

Запитан дали поддържат връзка с новите политически субекти, проф. Димитров уточни: С политици в този момент – не, изключително с новите, само че те са заети със свои каузи да се конструират като бъдещи виновни фигури в страната.

районен съд Македония демонстрира отвращение да работим, основавайки се на историческите правила, на науката, на историята. Няма нито едно историческо удостоверение, което да приказва за битие на македонски народ, македонска страна и че Самуил е македонски цар, сподели още проф. Димитров.

Запитан за бъдещето на смесената българо-македонска комисия, съпредседателят ѝ акцентира, че колкото и безплодна да наподобява, тя събира обществото внимание и в двете страни.

Въпросът занимава хората – те четат. Комисията е знак за положението на двустранното другарство, съобщи проф. Димитров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР