Политиците в Скопие имат шанс да се поправят, коментира пред

...
Политиците в Скопие имат шанс да се поправят, коментира пред
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Политиците в Скопие имат шанс да се поправят

Политиците в Скопие имат късмет да се поправят, разяснява пред публицисти вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който дружно с президента Румен Радев взе участие в отбелязването на Празника на военните парашутисти в София.

Тъй като сме на боен празник, представете си, че чуха командата от Брюксел " Свободно, поправи се! ", обаче, като ги виждам, не са разбрали защо става дума, тъй като през вчерашния ден, след два дни още веднъж " туптене на топката ", историческата комисия се прибра без никакъв резултат, разяснява Каракачанов.

На въпрос какъв ще е резултатът, в случай че периодите за работата на Комисията за исторически и просветителни въпроси межде двете страни не бъдат спазени, Каракачанов разяснява, че в случай че те не се изпълнят " има предверие, стоят в антрето, в коридора ". Според вицепремиера България не би трябвало да се преценява с други страни, а би трябвало да реши проблемите си.
Франция спря Албания и Северна Македония по пътя към Европейски Съюз Освен това други две страни са отказали да поканят двете страни
По време на европейския съвет през днешния ден Франция блокира пътя на Албания и Северна Македония към Европейски Съюз. Шест часа продължиха диалозите в Брюксел за разширението на Европейския съюз. Въпреки това Франция, в лицето на президента Еманюел Макрон, се опълчи на присъединението на двете страни към Общността.

Попитан има ли потребен ход българската страна след отрицателните вести от Брюксел във връзка с Северна Македония, Каракачанов съобщи, че потребният ход е бил изработен с решението на Министерския съвет.
Каракачанов: Северна Македония е по-достойна за участие в Съюз на съветските социалистически републики, в сравнение с в Европейски Съюз Македонците би трябвало да премислят позицията си и държанието си по доста въпроси, счита военният министър
Както виждате, отново бяхме най-благородни, само че поставихме доста ясни условия, които пожелаваме да бъдат спазени и сме определили периоди. Както виждате, освен България преценя, че нещата в Скопие не вървят по този начин, както би трябвало, и Франция наложи своята позиция, сподели вицепремиерът.

Борисов е посъветвал Заев да не подава оставка

От Брюксел министър председателят Бойко Борисов заяви, че е посъветвал своя македонски сътрудник Зоран Заев да не подава оставка поради неналичието на решение на Европейски Съюз да се даде дата за начало на присъединителните договаряния със Скопие и Тирана.
Борисов в Брюксел: Има боязън от разширението на Европейски Съюз Премиерът счита, че Албания и Северна Македония постоянно са имали поддръжката на България
Моят съвет към Заев беше да не си подава оставката, тъй като е приключил доста работа и има още доста какво да се прави, разясни Борисов.

Премиерът добави, че нощес държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз са отчели какъв брой доста работа са свършили Северна Македония и Албания до момента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР